Plise ili harmonika komarnici

Ove komarnike kako sam naziv kaže karakteriše mreža koja se skuplja kao harmonika. Ovaj komarnik se pokreće ručno pogodan je za velike otvore lako se otvara i zatvara zahvaljujući specijalnoj konstrukciji.

Prednost plise komarnika je i ta što nemora kompletno da se otvori već može samo da se odškrine toliko da prodjemo, a ne cela. Konstruisan je tako da ima kutiju I vodjice u kojima je kanap za lako pokretanje plise komarnika.

Fiksni komarnici

Fiksna ili statična mreža Tip Prozor – Fiksni komarnici se rade od aluminijumskog rama koji se različitim sistemima montira na prozore i koji po potrebi mogu da se skinu. Ovi fiksni komarnici su jednostavni i pogodni su za površine koje su često otvorene a nemamo potrebe da budu prohodne kao što su prozori na kupatilama, hodnicima i ostavama.

Pogodan za prozore kod kojih se ne zahteva pomeranje mreže, a ima mogućnost skidanja mreže po potrebi.

Rolo komarnici

Rolo komarnici Tip Prozor – Ima kutiju u kojoj je oklagija sa napregnutom oprugom koja namotava mrežicu, tako da u zimskim mesecim može biti sklonjen sa prozora. Sa strane komarnika su vodljice i u donjem delu je kočnica koja drži mrežicu komernika zatvorenu kada nam je to potrebno.

Montaža rolo komarnika je moguća uglavnom na svim vrstama prozora I on je najrasprostranjeniji u upotrebi. Ovaj vid komarnika je moguće montirati i na balkonskim vratima ali je nezgodno saginjanje i otvaranje ako je cesta komunikacija kroz takav otvor zato se rade rolo komarnici sa horizontalnim otvaranjem ili neki od sledecig sistema.

01 - Copy
Po-meri-Plisani-komarnik-za-vrata_slika_O_30109211 (Medium)
WP_20160412_008 (Medium)